Sarımsak doğal antibiyotik olarak kabul gören şifalı bir bitkidir. Kükürt içeren bileşenleri ile solunum sistemi hastalıklarının (Grip, boğmaca, bronşit, pharingitis, sinüzit, öksürük, kulak ağrısı, kulak iltihabı, hırıltılı solunum vb.) bulaşıcı süreçlerini tedavilerinde etkili bir mekanizmaya sahiptir.
Sindirim yolu hastalıkları (bağırsak hastalıkları ve ishal, sistit, nefrit, vb) rahatsızlıklarda sarımsak yenmesi bakteriyel enfeksiyonları veya birçok iltihapları önleyebilir. Sarımsak el soğukluğu tedavisinde yararlı olabilir.
Aynı şekilde, sarımsak anti bakteriyel özellikleri ile gıda zehirlenmelerine karşı kullanılabilir. Gıdalarla birlikte sarımsak yemek olası zehirlenmelere karşı bedeni korur. Sarımsak kokusuna tahammül edemeyen kişiler için, eczaneler ve aktarlar da sarımsak kapsülleri bulunur.
Sarımsak kan dolaşımı için en iyi doğal ilaçlardan biridir. Kalp krizi ve damar sertliğine karşı içeriğindeki, sülfür bileşenleri, alliin ve ajoene ile kanın daha akışkan hale getirerek dolaşım hastalıklarına karşı savaşır. Antitrombotik özelliği ile kan pıhtısı oluşumu engeller. Kolesterol, hipertansiyon, anjina pektoris, hemoroidler, veya kan basıncından kaynaklı kulak çınlaması, işitme kaybı gibi kötü dolaşım bozukluğuna bağlı rahatsızlıklarda salata ile birlikte çiğ sarımsak yenmesi (Günde 100 gr.) tavsiye edilir.
Doğal bir antikoagülan olarak sarımsak :Sarımsak önemli bir antikoagülandır. Sarımsak çok kalın kan neden olduğu dolaşım hastalıklarının tedavisinde son derece önemli olan ince kan sağlamaktadır. Bu açıdan bakıldığında sarımsak, kalp krizi ve felçten büyük ölçüde sorumlu olan kan pıhtıları ve arterlerin sertliğini önlemek için iyi bir çare olabilir.
Devamını Oku »
24 Kasım 2014 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder