30 Aralık 2012 Pazar
Bal da kristalleşme sebebi KRİSTALLEŞME Her ne kadar sofralarda her zaman önemli bir yere sahip olsa da bal halkımız tarafından çok da iyi tanınan bir besin maddesi değil. Buna en önemli örnek olarak balın şekerlenmesi şeklinde adlandırdığımız kristalleşmeyi gösterebiliriz. Çiçek balı doğal ve saf olduğunda kristalleşir. Bu olay tamamen balın doğallığından kaynaklanır. Kristalleşmeye neden olansa balın içerisinde bulunan ve polen adı verilen çiçek tozlarıdır. Yurt dışında bal doğal yani kristalize haliyle tüketilir çünkü bütün gıda maddeleri doğal olduğunda faydalıdır. Her saf ve doğal çiçek balı bir süre sonra kristalleşir. Ancak çam, kestane, böğürtlen gibi salgı ballarında polen bulunmadığından kristalleşme de olmaz. Bilim adamları ve beslenme uzmanları ise balın çeşitli bitki ve tohumlarla karıştırıldığında daha faydalı olduğunu vurguluyorlar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder